IDC Supersport TT-Circuit Assen 07-09-2024 – 3e race van het seizoen

Op vrijdag hadden we een dag ingepland met vrije trainingen om op zaterdag goed voorbereid te zijn voor de race. Jan Houbraken (The Chaser#35) kon echter deze dag niet aanwezig zijn en pas op zaterdag afreizen naar Assen. Op vrijdag werd zijn plek overgenomen door Wessel van Gerven (The Wizzard#22, junior team, zoon van). De vrijdag werd gekenmerkt door snikheet weer van tegen de 30 graden, dus er werd flink gezweet.

We startten op zaterdagmorgen de 1e kwalificatie voor de Supersport 600 klasse. Ook dit weekend startten we allemaal weer met een dag licentie, dus zouden we niet in de einduitslag worden opgenomen. De 1e kwalificatie werd 20 minuten uitgesteld wegens mist en de baan was hierna nog redelijk koud en nat, dus de snellere tijden zouden pas in de 2e kwalificatie worden gezet. Dat gebeurde uiteindelijk ook en Greg Barnes behaalde plaats 16, Luc van Gerven P22, ikzelf P26 en Jan Houbraken P27.

Uitslag kwalificatie Dutch Supersport

Race

Samen met Jan startten we van achterin het veld. Luc van Gerven kon prima weg komen van de startgrid en haalde zelfs Greg Barnes in, maar de Engelsman stelde al na enkele bochten orde op zaken en ze wisselden weer van positie. Luc van Gerven bleef hem achtervolgen, totdat Greg Barnes in Ossenbroeken onderuit schoof over het voorwiel, rijder OK. Luc eindigde de race uiteindelijk op een 14e plaats met tijden in de 1:49-1:51. Zelf eindigde ik op een teleurstellende 21e positie, Jan Houbraken finishte op een 22e positie. Het was niet echt mijn dag, want kon niet de tijden rijden die ik wilde en was niet gefocust genoeg. Op naar oktober..op naar Spanje 🙂

Uitslag Race Dutch Supersport

📷 Wegrace Info

Leave a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *